Nowa Energia - Regionalne Forum Ekonomiczne z udziałem Lewicy.

W dniach 24 - 25 listopada odbywa się w Kielcach Regionalne Forum Ekonomicznej - Dobra Energia, w którym uczestniczyć będą również przedstawiciele Nowej Lewicy poseł Andrzej Szejna, przewodniczący Parlamentarnego Zespołu do spraw Rozwoju Przemysłu Cementowego w Polsce oraz Artur Grela, przewodniczący Nowej Lewicy w powiecie jędrzejowskim i Michał Toborek.

Tegoroczne Forum poświęcone będzie między innymi przyszłości energetycznej Polski, energii przyszłości oraz trwającemu kryzysowi energetycznemu. Uczestnicy Forum dyskutować będą również o tym, jak w najbliższych latach powinno wyglądać kształcenie, jak w zrównoważony sposób rozwijać miasto przyjazne dla mieszkańców.

W piątek, 25 listopada w godz. 10:00 - 12:00 odbędzie się natomiast debata "Przyszłość przemysłu cementowego w Polsce", w której czynny udział weźmie poseł Andrzej Szejna.

Wydarzenie będzie dostępne w mediach społecznościowych na stronie: NOWA ENERGIA - 7. Regionalne Forum Ekonomiczne (facebook.com)